KArjában ringat az erdő

Karjában ringat az erdő borító-1

A Debreceni Nagyerdőért Egyesületet egy tucatnyi környezetvédelem és városa iránt elkötelezett természetbarát személy alapította 2015-ben. Célja egyrészt, hogy az erre illetékes szervekkel együttműködve és azokat segítve tevékenyen közreműködjön a Nagyerdő természetes és mesterséges értékeinek megóvásában, másrészt a környezettudatos életmód népszerűsítése, a figyelem felhívása a természeti értékekre.

Egyesületünk a területért felelő városi szervekkel, és hasonló tevékenységgel foglalkozó civil szervezetekkel is felvette a kapcsolatot a természet értékeinek megóvása, és a természettudatos életmód népszerűsítése érdekében. Első lépésként felújítottuk a Stadion és a Nagyerdei Kultúrpark közötti sétány pihenőpadjait, s vállaltuk a nagyerdei játszótér -az Ötholdas Pagony - játékainak karbantartását is. Rendszeresen kapcsolódunk az erdő szeméttől történő megtisztítását célzó TeSzedd akciókhoz.Egyesületünk aktivistái az erdő különböző pontjain madáretetőket és odukat helyeztek ki, melyek állapotát rendszeresen ellenőrzik, s gondoskodnak az élelem utánpótlásáról.

A környezettudatosság propagálásában az egyesület a leginkább formálható fiatal korosztályt célozta meg. Ennek eszköze az az irodalmi pályázat, amelyet hagyományteremtési szándékkal minden évben meg kívánnak ismételni, és aminek eredménye ez a könyv.