E-könyv - Debrecen zöld éke - a Nagyerdő kincsei versben és képekben

18920486 1916926958581607 9009076128073454070 n A Debreceni Nagyerdőért Egyesületet egy tucatnyi környezetvédelem és városa iránt elkötelezett természetbarát személy alapította 2015-ben. Célja egyrészt, hogy az erre illetékes szervekkel együttműködve és azokat segítve tevékenyen közreműködjön a Nagyerdő természetes és mesterséges értékeinek megóvásában, másrészt a környezettudatos életmód népszerűsítése, a figyelem felhívása a természeti értékekre.

Az egyesület tagjai több madáretetőt és madárodút helyeztek ki a Nagyerdő különböző pontjain. Ezek számát lehetőségeikhez képest folyamatosan bővítik, rendszeresen ellenőrzik, és a téli időszakban folyamatosan töltik fel eleséggel. 2016-ban részt vettek az épített környezet szépítésében is; padokat, valamint az Öt Holdas Pagony játszótéren egy játszóvárat újítottak fel. Gondot fordítottak az erdő tisztán tartására is, az országos TeSzedd akció keretében vállalták az erdő egy részének megtisztítását.

A környezettudatosság propagálásában az egyesület a leginkább formálható fiatal korosztályt célozta meg. Ennek eszköze az az irodalmi pályázat, amelyet hagyományteremtési szándékkal minden évben meg kívánnak ismételni, és aminek eredménye ez a könyv,
amelyet a Tisztelt Olvasó most:
                                         Megrendelhet E-book formában >>>