Debrecen Zöld Éke

• Megtartottuk a könyvbemutatót

21151735 1961772244097078 6727624662943497784 n2017.08.30.-án tartottuk, az egyesületünk saját kiadásában megjelentett könyvének, a tartalmi anyag kiállításával egybekötött könyvbemutatóját.

Gazdag és színes programmal vártuk a meghívottakat. Az első helyezést elért gyerekek művei felolvasásra kerültek. Az általános iskola alsó tagozatának vers kategória győztese Sándor Nóra nyitotta ezt a blokkot. Folytatta a felolvasást Demeter Julcsi, aki szintén kategória győztesként olvashatott a novellájából részletet. Felső tagozaton, novella első helyezettje és közönség díjasa, Tóth Anna Gabriella is felolvasta remek írását. Szerzőként, mindhármójuk munkája az első helyen végzett, amit szépen, el is tudtak mondani.

Összesen kilenc első helyezettünk volt, akik írásait Petneházy Emese és Petneházy Dorottya olvasott fel, remek előadásban. A két kislány, összesen hat írást olvasott fel, amit külön köszönünk nekik! A zongoránál Teremi Dárius, a hegedűnél Nádházi Márk nyújtott kiváló teljesítményt. Ősbemutatója volt, Mészáros Mihály szerzeményének, a Rondónak, amit Kaszás Bernadett (fuvola) Husz Péter (fagott) és Sós Péter (xilorimba) adott elő. Balett szólót táncolt a Rondóra, Szilágyi Zsófi, Sárközy-díjas aranyminősítésű, balett táncos.

• Megjelent a "Debrecen Zöld Éke" könyvünk

Már megvásárolható A "Debrecen Zöld Éke" könyvünk!

A könyv tartalmazza a tavalyi "Én és a Nagyerdő" pályázatunk díjazott írásait, valamint a Nagyerdő növény és állatvilágát, verses-képekben!

18920486 1916926958581607 9009076128073454070 n

A könyv 2.990 Ft + postaköltségért megrendelhető. A legolcsóbban, előre utalássál tudjuk elküldeni a Magyar Postán keresztül, ami azt jelenti, hogy 3.300 Ft-ot kell átutalni az Egyesület OTP 11738008-20903156 számlájára, és küldjük a könyvet.

A könyvet megrendelheti a rendelési űrlapon is: Itt

Bővebb információ:

Telefonon: +36 70 321 7225,

• Az "Én és az Erdő" vers és prózaíró pályázatunk, ünnepélyes díjátadó ünnepsége

Kedves Gyerekek, Szülők, Tanárok és a rendezvényünket Támogatók, és Segítők, valamint lelkes Közönségünk!

18881726 1916451321962504 4924291282654107794 n2017.06.02.-án pénteken megtartottuk az "Én és az Erdő" vers és prózaíró pályázatunk, ünnepélyes díjátadó ünnepségét a Nagyerdei Víztoronyban.

Bátran mondhatom, hogy remekül sikerült, és mindenkin azt láttam, hogy jól érezte magát. A műsorunkat Artúr Vranyecz, a Csokonai Színház tagja vezette.

22 díjazott, 6 jutalmazott író palánta vehette át az elismerését.
    "A szem a lélek tükre" :) és ez, nagyon nagy igazság, hiszen minden gyerek szemében láttam, amikor a színpadra szólítottuk őket!

Az ország, szinte minden pontjából érkeztek írások, amit ezúton köszönök azoknak a gyerekeknek is, akik nem jutottak be a legjobbak közé. Bízom benne, hogy jövőre, újra részt vesztek ezen a megmérettetésen.

Az „Én és az erdő" jutalmazottjai és díjazottjai:

• "Debrecen Zöld Éke…"

debrecen zold eke gyurgyalagA "Debrecen Zöld Éke..." című könyvünk 2017. júniusban jelenik meg!

Ajánlás

Ez a könyv a Debreceni Nagyerdőért Egyesület első kiadványa. Létrejötte annak az irodalmi pályázatnak köszönhető, amelyet az egyesület 2016. tavaszán fiatalok számára hirdetett meg; írják le versben vagy prózában a Nagyerdőhöz kapcsolódó élményeiket, benyomásaikat. A pályázat célja egyrészt korunk jórészt virtuális valóságban élő gyermekei figyelmének felhívása a természet szépségeire, az élő környezet védelmének fontosságára, másrészt legalább azokkal, akik reagáltak a felhívásunkra, megízleltetni az alkotás, az írás örömét. A pályázat szervezésének és lebonyolításának során született meg a könyv megjelentetésének ötlete.