Történelmi kirándulás Krakkóba - FELHÍVÁS

Indulás: Debrecen, (Nagyállomás Posta melletti parkolója) 5:00-kor.
Utazásunk 8-10 óra buszon, pihenőidős megállásokkal.
Visszaindulás Debrecenbe: 13:00-kor, majd érkezés 23:00 körül.

  

Október 25. (péntek)

Pénteki programunk a Dunajec gyöngyszemének, a legészakibb magyar várnak, Nedec várának megtekintése saját idegenvezetőnkkel.

Ezt követi a tutajozás, mely során fából készült tutajokon kb. 2 óra alatt leereszkedünk a Dunajec folyón, ami Közép-Európa legnagyobb kanyonja. 
A vadregényes, mesés tájat csaknem hat kilométer hosszan csodálhatjuk - a természet érintetlen szépsége- egyszerűen mindenkit magával ragad. 
A raftingolás páratlan élményt nyújt a természet ezen csodáiról. 

Amennyiben az időjárás NEM teszi lehetővé a tutajozást, helyettesítő programunk a Pieniny Nemzeti Park megtekintése lesz,saját idegenvezetőnkkel. 

Ezután továbbindulunk Krakkóba, a szállásunkra. Három csillagos HOTEL-ben 2-3 ágyas szobákban, félpanziós ellátással foglaltunk 2 éjszakára szobákat.

 

Október 26. (szombat)

Megreggelizünk és utána irányított programra indulunk, milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba. Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve, melyet 1947-ben hoztak létre a koncentrációs tábor helyén.
A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén.
A régi táborból barakkok maradtak meg és az "Arbeit macht frei" feliratú kapu. 
A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait mutatja be: 
többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat.

Birkenauban kezdünk 10:30-kor saját idegenvezetéssel, majd 13:30-tól Auschwitzban folytatjuk 17:00-ig
(a Múzeum helyi, magyar idegenvezetőjével).

Visszaindulunk Krakkóba szálláshelyünkre, majd vacsora és fakultatív esti program.


Október 27. (vasárnap)

Reggeli után 9:00-tól Sétálunk a hangulatos Óvárosban és Európa egyik legnagyobb középkori Főterén, miközben ismerkedünk az egykori koronázó város legjelentősebb nevezetességeivel.

Megtekintjük a Mária templomot a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral. A rideg külsejű gótikus templom belseje igen gazdagon díszített, a gótikus szobrászat legremekebb műveit vonultatja fel.

A Főtér közepén áll Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztóház, melyben krakkói emléktárgyakat és népművészeti cikkeket lehet vásárolni.

A Főtérről induló illetve az azt körülvevő kis utcákon szinte minden megtalálható, ami a város egyedi és megismételhetetlen hangulatát adja. Elsősorban az építészet értékes műemlékeit találjuk itt – szentélyeket, kolostorokat, kastélyokat, polgárházakat, egyetemi épületeket.

 

Részvételi díj:
Felnőtteknek szóló programunk részvételi díja: 44.900 Ft/fő
(tartalmazza a szállítás, félpanziós ellátást 2 éjszakára, idegenvezetések, belépő és részvételi jegyek árát)

Regisztráció:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell EU-s Tb kártyával és utasbiztosítással!

 

 

Közérdekű felhívása, bejelentése, esetleg ötletei vannak a debreceni Nagyerdővel kapcsolatban? Keressen minket! Kapcsolatfelvétel