A Nagyerdő élővilágát ismerhetik meg a gyerekek az új erdei iskolában

nagyerdeiiskol

Átadták a Nyírerdő Zrt. legújabb beruházását Debrecenben. Egy év alatt készült el a Debreceni Erdészet és a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola épülete. A fejlesztést 256 millió forintból, kizárólag saját forrás felhasználásával valósította meg az állami erdészeti társaság.

Pénteken délelőtt avatták fel a Debreceni Erdészet és a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola épületét

- Az általunk kezelt erdők hozamából tudunk egyebek mellett közjóléti fejlesztéseket megvalósítani, de természetesen jut arra is, hogy irodaépület-fejlesztési programot hajtsunk végre – mondta el Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

Szalacsi Árpád köszöntőjében arról beszélt, hogy a debreceni beruházással egy hosszú munka ért véget, ugyanis az erdőgazdaság összes irodaépületét korszerűsítették az elmúlt években. Bitay Márton Örs államtitkár pedig azt mondta, hogy a 22 állami tulajdonú erdészeti társaság 2010 óta több mint 12 milliárd forintot fordított közjóléti, vagyis egyebek mellett turisztikai fejlesztésekre.

- Ezen belül 600 millió forinttal járult hozzá a Nyírerdő ezekhez a fejlesztésekhez, amiből 300 millió Debrecent és környékét érintette – hallhattuk az állami földekért felelős államtitkárt.

Papp László polgármester kijelentette: nemcsak a debreceni Nagyerdő fejlesztése kapcsán működött együtt a város a Nyírerdővel, hanem a természeti értékek megóvásában és megismertetésében is. Tavaly óta ugyanis az erdőgazdaság üzemelteti a hármashegyi erdei iskolát.

- Az önkormányzat finanszírozási terheit a Nyírerdő átvállalta, és átvállalta ezzel azt a missziót is, hogy megmutassa az erdei életet, az erdei világot az iskolás gyerekeknek Debrecenben – mondta Papp László.

A 720 négyzetméteres komplexum és a hozzá tartozó erdei foglalkoztató megépítése 256 millió forintba került. A fejlesztést saját forrásból finanszírozta a Nyírerdő.

A Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola a Kartács utca 25. szám alatt található, a foglalkoztatásokat előre egyeztetett időpontokban tartják a gyerekcsoportokkal.

Forrás: Dehir.hu

Közérdekű felhívása, bejelentése, esetleg ötletei vannak a debreceni Nagyerdővel kapcsolatban? Keressen minket! Kapcsolatfelvétel