Irodalmi pályázat a Nagyerdőről

palyazatMint fiatal egyesület, igyekszünk mindent megtenni tevékenységünk, céljaink minél szélesebb körben történő megismertetésére. Ennek leghatásosabb módja az, ha a megszólított sem passzív befogadója az információnak, hanem őt magát is valamilyen tevékenységre, részvételre ösztönözzük.

Magam is gondolkodni kezdtem, hogyan lehetne ezt megvalósítani. Arra a megállapításra jutottam, leghatékonyabban a saját területemen, az irodalom vonatkozásában tudok hozzájárulni az egyesület népszerűsítéséhez.

Ezért vetettem fel az ötletet: hirdessünk vers- és prózaíró pályázatot általános- és középiskolások számára Én és a Nagyerdő címmel. Ezzel nem csak szélesebb körben ismertetjük meg magunkat, hanem a résztvevőkben is erősítjük a városhoz és a Nagyerdőhöz való érzelmi kötődést, és reményeink szerint ezek a gyerekek, fiatalok felnőve az erdő felelős, környezettudatos használóivá válnak.

A felhívást a következő napokban kiküldjük a város valamennyi általános- és középiskolájának. A gyerekek augusztus 19-ig küldhetik be pályamunkáikat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Ezután öttagú zsűri (Dancsházi B. László író, újságíró; Kovács Daniela költő; Majzik Ilona író, költő; Vasas Marianna költő) bírálja el. Elnöknek, és egyben a pályázat fővédnökének felkértük Aranyosi Ervin költőt.

Hat kategóriában (vers, próza; általános iskola alsó- és felső tagozatosok, középiskolások) az első három helyezett könyvjutalomban részesül, és minden kategóriából az öt legjobb pályamunka felkerül az egyesület blogjára. Ezen kívül kiadunk egy fődíjat is, egyesületi tagunk, Rigó Márta festőművész egy alkotását.

A díjátadó ünnepség előreláthatólag szeptember 10-én lesz a Viktória Étteremben, ahol a helyezett írásokat az Alföld Gyermekszínpad és a Főnix Diákszínpad tagjai olvassák fel. Az ünnepség házigazdája Harsányi Levente színművész lesz.

Balku László