Templomtúra, Nagyerdei sétával fűszerezve

Két templom túra – A debreceni reformáció nyomában- valamint Nagyerdei séta gasztro élménnyel. A helytörténeti sétán Debrecen két különleges református templomát ismerhették meg a résztvevők, valamint bepillantást nyerhettek a debreceni reformáció kezdeteibe és Méliusz Juhász Péter püspök, egyháztudós életébe.

A túra a Méliusz térről indult MÁRCIUS 9-én szombaton 10:00-kor, ahol a Verestemplom (Kossuth utcai református templom) áll, amit belső festése és díszítése egyedülállóvá tesz a magyarországi református templomok között. A Kistemplom – közismert néven, Csonkatemplom – a város legrégebbi egyházi épülete, közel 300 éve hirdeti a „szegény és gazdag református polgárok élő hitének, Isten Házához való nagy szeretetének alkotó erejét.” A kistemplom megtekintése során a 2023-ban felújított és látogathatóvá tett toronyba is feljuthattak az érdeklődők, ahol lélegzetelállító panorámában volt részük. A program Sárosi Dániel orgonaművész mini koncertjével zárult. A program ezen időtartama: 2,5 óra volt, a sétát vezette Új Judit helytörténet-kutató (Csicsogó Produkció) A Kistemplomot bemutatta Sárosi Dániel, turisztikai referens. Az első rész befejeztével, egy szép sétát tettünk a Nagyerdőn, majd napunkat a Viktória Étteremben zártuk. Köszönjük szépen az aktív részvételt és a beküldött fotókat.
Sétasorozatunkat a Csicsogó Produkció koordinációjával, folytatjuk az elkövetkezendő hónapokban, kérjük figyeljétek az eseménykiírásokat, köszönettel: M.Ibolya :)

A túrán készült fényképek megtekinthetők az egyesület facebook oldalán vagy ide kattintva.