"HEGYEK HÁTÁN, VÖLGYEK ÖLÉN" DIGITÁLIS FOTÓPÁLYÁZAT - INFORMÁCIÓK

palyazat fazis 1

Hegyek hátán völgyek ölén javított fotós plakát

Általános- és középiskolások figyelem!

"Hegyek hátán, völgyek ölén"

természetvédelmi-irodalmi vers-, próza- és meseíró pályázatunkhoz kapcsolódva,

a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

országos fotópályázatot hirdet a TERMÉSZET jegyében általános- és középiskolások részére,

melyre a határon túli iskolások képeit is várjuk.

A témaválasztás szabad, de a pályaműnek valamilyen formában mindenképpen kapcsolatban kell lennie a hegyekkel, völgyekkel, a természetes környezettel.
A zsűri tagjai:

• Barta Gábor, természetfotós
  • Batiz Zsolt, természetfotós
  • Kirsch Teréz, természetfotós
  • Natart István, festőművész és természetfotós

A zsűri ajánlása alapján, az alábbi témák egyikét célszerű megjeleníteni a műveken:

• állatvilág
  • növényvilág
  • tájak
  • az ember és a természet kapcsolata

A beérkezett műveket a zsűri három korcsoportban bírálja el.

Minden korcsoport legjobbja meghívást kap az ünnepélyes díjátadóra, ahol értékes jutalomban részesül.

A helyezett pályaműveket megjelentetjük a prózaíró pályázat legjobbjaival közösen, az ez alkalomra kiadott könyvben, és az egyesület online felületén is.

KORCSOPORTOK:

1. 6-9 éves korosztály (2012-2015 között születettek)

2. 10-14 éves korosztály (2007-2011 között születettek)

3. 15-19 éves korosztály (2002-2006 között születettek)

MEGKÖTÉSEK:

• Minden pályázó maximum 3 képpel pályázhat összesen!
  • A pályázatra digitális fotókat várunk, vagy hagyományos, analóg eljárással készült képek (papír, dia), digitális változatát.
  • A pályamű formátumai a következők lehetnek: .bmp, .jpg vagy .png!
  • A minimális méret: a kép felbontása legalább 300dpi, hosszabbik oldala legalább 2480 pixel legyen!
  • A maximális méret: a feltölthető fájlok mérete, maximum 2 MB lehet!
  • A feltöltött fájl nevének kötelező alakisága: megpályázott korcsoport sorszáma.pályázó neve.kép címe (példa: 1.GipszJakab.MegfakultNyár)!
  • "Hegyek hátán, völgyek ölén" a pályázat címe, és nem a pályamunkák kötelező címe! A kiírásnak nem megfelelő pályaműveket kizárjuk a versenyből!!
  • Nem értékeljük továbbá az egyértelműen felnőtt által készített alkotásokat!

A pályamunkákat a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület hivatalos oldalán lehet beküldeni:

Jelentkezési lap

A pályázó a beküldéssel tudomásul veszi, hogy a képek kizárólag saját munkák lehetnek. Nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, harmadik fél jogait nem sértik. A pályázattal kapcsolatos adatkezelést a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület végzi. A fotók beküldésével a felhasználók egyidejűleg kifejezetten és önkéntesen elfogadják a kiírásban szereplő feltételeket. A pályázatban résztvevők személyes adatait kizárólag a fotó készítőjének azonosítása érdekében kezeljük, a jogszabályokban foglalt megőrzési idők figyelembevételével  Természetesen azok a fotók, melyek nem kerültek kiválasztásra törlésre kerülnek a rendszerünkből, és semmilyen formában nem használjuk fel őket!

A pályázati feltételeknek nem megfelelő, hiányos adatokkal beérkező képeket sajnos nem áll módunkban elfogadni!

Beküldési határidő: 2021.05.16. éjfél

Az ünnepélyes díjátadó helyszínével és idejével kapcsolatban jelenleg folyik az egyeztetés, azt minden helyezettel időben közöljük.

Sikeres pályázatot kívánunk!

Üdvözlettel: