csángóalap13

4 napos Erdélybe szervezett kirándulásunk fókuszában most CSÁNGÓFÖLD lesz. A négy napból a második napon terepjárótúra a havasokba – 100 éves időutazás.
Esztena látogatás – ez a pásztorok és a juhok szálláshelye, itt legeltetnek a hagyomány szerint Szent György naptól Szent Mihály napjáig – itt készítik a sajtot, ordát és zsendicét. Megnézzük a fejést ill.
megnézzük az apró kalyibáikat, amiben a szabad ég alatt alszanak és őrzik éjszakánként a nyájat. Meglátogatunk egy apró települést az Úz völgyében – Csinódot.
A terepjárótúra 09:00-kor indul a szállásról, ide térünk vissza kb. 4 órakor. Harmadik napunkon egész napos kirándulást tervezünk természeti látványosságok megtekintésével helyi szakvezető koordinálásával. - Szt. Anna tó, Mohos tőzegláp, Torjai büdösbarlang, Apor lányok feredője - A mozgalmas harmadik napunkat a MEDVELES programmal zárjuk 18:00 - 20:00 között a projekt vezetőjének közreműködésével. Biztonságos medvemegfigyelő állomásról, ahonnan betekintést nyerhetünk a macik életébe. Az utazási napokon megállunk Sebesváron (odafelé) és Szentegyházán -gyerekkórus - (visszafelé)
Ellátás: Félpanziós, - Tusnádfürdőn, a Szt. Kristóf Panzióban -
Bővebb információk és regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.