Mozduljunk meg együtt, közösen a Nagyerdő madárvilága megóvásának érdekében. Egyesületünk 5 éve (folyamatosan télen-nyáron) az általunk készített és fenntartott madáretetők-madáritatók gondozásával és fenntartásával hívja fel a debreceniek figyelmét a természet és környezetvédelem fontosságára. Évente két alkalommal szervezzük meg ezt a fajta "figyelemfelhívó, jótékonysági" rendezvényünket, melyet 2021-ben AUGUSZTUS 21-én szombatra tervezünk. Akik már részt vettek az előző években programunkon tudják, hogy minden esetben családias és igazán természetbarát közösség szerveződik.

A regisztráció és részvétel ingyenes. Jelentkezni a weblapunkon: www.nagyerdoertegyesulet.hu
Minden kedves Természetbarátunkat és családjaikat szeretettel várunk! ❤
Gyülekező: Köztemető 3-as kapu melletti kerítés mentén 300 m haladva, a tisztáson.

 

Egyesületünk ebben az évben faültetéssel csatlakozott a SZENVEDÉLYES JUNIÁLIS programsorozatához. A Debreceni Botanikus Kert ad új otthont a KEF tagszervezetei, debreceni civil, egyházi, és állami szervezetek összefogásában elültetett "naspolya csemetének". Szép délután volt. Meglátogattuk és meglocsolgattuk a saját kis fáinkat is, amit a FÖLD NAPJA alkalmából ültettünk, sokat nőtt a két hársunk és az egy darab arany kőrisünk! ❤ 🙂 Köszönjük szépen a beküldött fotókat: Gombos Zsuzsanna, Márián Katalin, Jószay Magdolna

2021.június 21-én 16:30-kor kezdtük az "ERDŐ ÁLMA" című könyvünk, kiállítással egybekötött bemutatóját. Ünnepségünket Halász D. János igazgató úr nyitotta meg, majd a díjazott diákok felolvasással, fellépő művészeink remek produkcióikkal színesítették programunkat. Köszönjük szépen, hogy a rekkenő hőség ellenére is, ilyen sokan eljöttetek és együtt ünnepeltetek velünk. A könyv fotóanyagából kiállított képeket a DEMKI Ifjúsági Ház, Galéria 21-ben lehet megtekinteni, pontos időpontot később közöljük.

Önkéntes madár itató csoportunk hetente 3-szor , meghatározott napokon végzi az itatást a Nagyerdőn . Minden alkalommal kimossuk és friss vízzel feltöltjük mind a 4 itató edényt . Ebben a hőségben nagyon örülnek a madárkák a hűsítő víznek , ma is sokan keresték fel a Csobogónál és a Krúdynál lévő itatókat .

madáritató2madáritató1

 

Veszprém és környékének egy részét jártuk be természetjáró programunk keretében a hétvégén. Csókakő vára, Csesznek vára és Veszprém voltak programunk célpontjai. Részletes bemutatót hallhatunk a Csókakői várról és Csesznek váráról a helyi idegenvezetőktől, majd megismerkedtünk a Bakony sziklás terepével. Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet 2020-2023 között Veszprém viseli. Megismerkedtünk a helyi nevezetességekkel, majd látogatást tettünk a Zirci Ciszterci Apátságra. Hazautunkon megálltunk Budapesten a Citadellánál. Köszönöm szépen a részvételeteket és a beküldött fotókat! ❤ Fotók: Márián Katalin, Gebei Annamária, Nagy Margit, Domokos Gizella, Szabó Krisztina, Nagy Ibolya és Incze József.

Közérdekű felhívása, bejelentése, esetleg ötletei vannak a debreceni Nagyerdővel kapcsolatban? Keressen minket! Kapcsolatfelvétel