Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /data/domains/nagyerdoertegyesulet.hu/web/webroot/images/galeriak/Parajdi kirandulas - 2019.09.27-27-29.

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galeriak/Parajdi kirandulas - 2019.09.27-27-29.

Parajdi kirándulás - 2019.09.27-28-29.

2019. szeptember 27-én hajnalban indultunk 3 napos kirándulásra Erdélybe.
A Királyhágón volt az első megállónk, ahol gyönyörködhettünk a táj szépségeiben, a Kárpátok gyönyörű színeiben. Következő megállónk a Medve tó volt, ahol kis sétával összekötve nézhettük meg a tavat és
környékét, majd indultunk a Parajdi sóbányába. A természet óriási csodákra képes, ezt megtapasztalhattuk a bányában.(hatalmas terek, magasságok, a levegő...) Este érkeztünk meg szálláshelyünkre Korondra, ahol házi
gazdáink Karcsi és felesége Orsi, meleg szeretettel vártak bennünket.

A szombati egész napunk programjának Pál Zoltán (Kolozsvári Bólyai Egyetemen diplomázott, majd tanárként 12 évig tanított az egyetemen) szakvezető az "Időutazás" nevet adta, ami valóban az volt!
Különböző manufaktúrákat látogattunk meg, ahol a szakvezetés mellett, az adott család személyesen is elmondta és bemutatta a munkafolyamatokat, -lekvár, szörp-sajt- fazekasság- taplász (gomba)- méz- családias hangulatban. Minden "állomáshelyünkön" szívélyes fogadtatásban lehetett részünk, amit ezúton is szeretnénk megköszönni Pál Zoltánnak, aki óriási szakmai tudásán kívül, "szívét-lelkét" beletette előadásaiba. Csapatunk két csoportban, rotálódva mehetett végig a tőzeglápi tanösvényen, ahol rengeteg hasznos információt tudhattunk meg a természet ezen csodáiról. Napunkat a Csiga-dombon és az Aragonit Múzeumban zártuk
(Pál Zoltánék kezelik és gondozzák).

Vasárnap látogatást tettünk Szőcs Lajos Szalmakalap Múzeumában, ahol szakvezetés mellett, interaktív kézművességbe is kezdhettünk. Következő megállónk az "elárasztott falu" Bözödújfalu, emlékhelyét kerestük fel, illetve néztük meg a helyszínt. Erdélyben tett látogatásunkat Kolozsváron zártuk. Belvárosi sétánk lelkes vezetését, Kádár Gergő immáron egyetemista diák vállalta, akit tavaly a "Karjában ringat az Erdő" természetvédelmi-irodalmi vers, -próza és meseíró pályázatunk díjazott, tehetségeként ismerhettük meg. Tartalmas és élményekben gazdag 3 napban volt részünk!

Fotók: Csáky Brigitta, DNE

{gallery}Parajdi kirandulas - 2019.09.27-27-29.{/gallery}

További képekért kattintson IDE!