MEGTESSZÜK, AMIT VÁLLALTUNK

...akár erőnkön felül is!

Április 12-én és 13-án Debreceni Nagyerdőért Egyesület újabb vállalását teljesítette.

csuszda-felujitasAz Ötholdas Pagony (Jubileumi Játszótér) egyik csúszdáját újította fel az egyesület négy lelkes tagja egy önkéntes segítségével.
A több évtizede felállított játék fa alkatrészeit kikezdte az idő, munkánkkal tehát a csúszdát nem csak szebbé, esztétikusabbá tettük, hanem a további állagromlást is megakadályoztuk.

Mivel az egyesület egyelőre nem részesül támogatásban, a közel 30 ezer forintos anyagköltség egy részét a tagság állta. Hogy a munka ne akadályozza önfeledt játékukban a Pagony kis látogatóit, a munka 12-én korán reggel, már nyolckor elkezdődött a felület-előkészítéssel, azaz csiszolással és portalanítással.

Ennek végeztével a tartóoszlopokra és a feljáró deszkáira vittük fel az első réteg festéket. A munka jól haladt, délre már a csúszda köré vont színes szalag jelezte a játék folyamatban levő megszépülését.

A következő két napra már csak szakmunka maradt, ezt az egyesület hozzáértő tagja, Dékény Miklós és segítője végezte el.

A Nagyerdő barátságosabbá tételére irányuló tevékenységünket lehetőségeinkhez képest továbbra is folytatni kívánjuk, ennek érdekében, amíg a benyújtott pályázataink nem hoznak eredményt, támogatók jelentkezését várjuk, akik pénzbeli hozzájárulással vagy anyaggal segítik munkánkat.

Balku László

csuszda-tisztitas

csuszda-felujitasa

nagyerdei-csuszda-felujitas

csuszda-festes