Újra szerelmes madáréneket hallhatnak a Debreceni Állatkert látogatói

A Debreceni Nagyerdő leglátogatottabb helye az állatkert, amely 1958 óta kínál remek családi programokat.

fulemuleA Debreceni Állat- és Növénykert, Vidámpark napjainkban is rendszeres programokkal várja a kicsiket és nagyokat. Az egyik kedvenc évről évre megrendezett program a „Fülemülék éjszakája".

Debreceni Állatkert programajánló:

Fülemülék éjszakája az állatkertben

A Föld legszebb hangú madarának tartott fülemülék április végén, május elején térnek vissza költőhelyeikre. Megérkezésüket követően – a párválasztási időszakban - a szerelmes hímek éneke késő délutántól egészen éjszakáig bűvöli el a tojókat és a hangjukban gyönyörködő embereket.

2016. május 21-22-én (szombat-vasárnap) 18.00-tól a Fülemülék éjszakáján az érdeklődők a Debreceni Állatkertben meghallgathatják a csalogánynak is nevezett madarak szerelmes énekét.

Mindenkit szeretettel várunk e különleges programra az Állatkert bejáratánál 17.30 és 18.00 között. A résztvevők a sétán 1000 Ft-os belépővel vehetnek részt. A csoportot szakemberek vezetik.

Az esti program a sötétedés beálltát követően zárul, amikor a fülemülék elhallgatnak néhány órára, hogy a hajnal közeledtével újabb koncertet adhassanak a párjuknak."