Zwack unicum museum - Kirándulás budapestre

Zwack Múzeum, régi lepárló és pincelátogatás kóstolással, valamint séta a Ráday utcán és a közeli Palotanegyedben NOVEMBER 18-án szombaton!

 
Kirándulásunk fókuszában a Zwack Múzeum lesz, kiegészítve Festetics-palota és Bakáts téri templom látogatással, Virág Zsuzsi idegenvezető fog minket kalauzolni.
A Zwack régi lepárló épülete 1892-ben épült, azóta itt készül az Unicum, ezért is hívják az „Unicum szívének”. Ezt a patinás, borostyánnal befuttatott épületet korabeli fényképek alapján újították fel, így a látogatók az eredeti állapotában lévő lepárló hangulatát élvezhetik. Láthatunk 100 évnél is idősebb lepárló készüléket, óriási kőkorsókat, melyeket kivonatolásra használtak és számos illatos gyógynövényt, melyek akár az Unicum titkos receptjének alkotói is lehetnek. Majd betekintést nyerhetünk az Unicum közel 500 tölgyfahordós pincelabirintusának néhány folyosójára, ahol hónapokon keresztül érlelődik az Unicum. Megkóstolhatjuk az eredeti Unicumot és az Unicum Szilvát egyenesen a tölgyfahordókból csapolva, így megismerve a jellegzetes illatokat és ínycsiklandó ízek kavalkádját.
 
A nap folytatásában ebédszünet az éttermeiről is ismert Ráday utcában, és látogatás az Ybl Miklós tervezte Bakáts téri templomban. A nemrég megnyílt csodálatosan kifestett altemplomba is lejutunk. Innen folytatjuk sétánkat a Palotanegyedben, amit a XIX. században mágnásfertálynak neveztek. Itt épültek fel sorra az arisztokrata családok városi palotái. A szintén Ybl Miklós tervezte Festetics-palotába bejutunk, ma már egyetem, de szerencsére a palota egyes részeit megőrizték.
 
Mivel november 17-én van Budapest 150. születésnapja, idegenvezetőnktől kapunk egy pár perces összefoglalót a főváros történetéről.
Indulás: Reggel 7:00-kor a Kishegyesi úti Tesco parkolóból 50 fős, kényelmes turistabusszal.
Visszaérkezés Debrecenbe: este 20:00-körül.
 
Bővebb információ:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36-70-321-7225

zcwak latogatas