Erdélyi "áfonyatúra" 2021.07.15-18.

Természetjáró csoportunk a mindig varázslatos és ezer arcát megmutató Erdélyben töltött 4 tartalmas és programhelyszínekben bővelkedő napot. Kirándulásunk első napjának főbb helyszínei: Tordai hasadék,- Marosvásárhelyi Kultúrpalota,- Teleki Téka és Bolyai emlékszoba,- Marosvécsen a Kemény kastély,- Wass Albert és Helikon. Második napunk: Szejkén a Borvízmúzeum,- Erdélyi Mini Park,- Orbán Balázs Emlékház,- Székelyudvarhely óvárosának jellegzetes helyszíne,- majd Fenyőkúton az emlékezetes ÁFONYATÚRA a tőzeglápon, - manufaktúra látogatással egybekötve. Harmadik nap: Parajdi sószoros gyalogtúra (kiegészítőkkel),- Lepkeház,- "Unicum" fürdő, - Aragonit múzeum és kincsvadászat. Negyedik nap: Siménfalvi kosárfonással történő ismerkedés,- Segesvár,- Böjte Csaba szerzetes Dévai Szent Ferenc alapítványánál tett látogatás,- Déva vára.

Minden programhelyszínen tapasztalt túra és idegenvezetésben volt részünk, jócskán bővíthettük eddigi ismeretanyagunkat Erdély ezen részéről. Erdélyi körtúránk során végig kísértek Bennünket a hegyek: Bihar hegység, Fogarasi havasok és a Kárpátok keleti és déli "lábai". Köszönöm szépen a programok koordinálásában résztvevő szakemberek munkáját valamint a Csoportunk minden résztvevőjének az aktív kitartását! Nagyon nagy dicséret illet MINDENKIT. ❤ M.Ibolya, szervező

Több kép:    https://www.facebook.com/media/set/?vanity=debreceninagyerdoert&set=a.2993933404214285