Pünkösdi barangolásunk a Mátrában

Május 18-19-20-án a Mátrában barangoltunk.

Programhelyszíneink között szerepeltek: Cifra istálló, a Közlekedési múzeumnak volt egy csodálatos kiállítása a hajdani lovas közlekedés járműveiből, illetve az istállóban megtekintettük a magyar ló fajokat. A Freskó étteremben "AGANCS KIÁLLÍTÁST" néztünk, valamint megcsodáltuk a páratlan szépségű freskókat. Parádfürdői Állami Gyógyintézet parkjában tettünk egy szép sétát, miközben túravezetőnktől hallgattuk az érdekes és értékes információkat. A timsós tavat érintve, az újonnan épült kilátót is megmásztuk. Parádsasváron az üvegmanufaktúra megtekintésekor, sok-sok érdekességet láthattunk és hallhattunk, teljes betekintést nyertünk az "üvegkészítés rejtelmeibe". Az Ilona völgyi vízeséshez, ami Magyarország legmagasabb természetes vízesése, szintén eltúrázott a csapat.
Pünkösdi hosszú hétvégénk alatt, az egyik este sikerült tábortüzet raknunk és szalonnát is sütöttünk. Bodonyban - zsákfalu a Mátrában - ottjártunkkor éppen horgászverseny volt és egy 15 kg pontyot fogtak ki a tóból, amit mi is lencsevégre kaptunk. Pünkösd hétfőjén a KÉKESTETŐ által nyújtott látványban is gyönyörködhettünk.

Tartalmas és aktív pihenéssel töltöttük napjainkat, köszönöm szépen a részvételeteket, a túravezetőnknek a 3 napos precíz munkáját és a sofőrünknek a biztonságos vezetését! 

 

A kiránduláson készült fényképek megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.